Навіщо потрібна дезінфекція телефону? Що кажуть вчені?

Сьогодні всі, і діти, і дорослі, не випускають телефон з рук. Гаджет з нами скрізь: в парку, в громадському транспорті, в лікарні, в туалеті і на столику в ресторані. При цьому руки ми миємо регулярно, чого не можемо сказати про смартфон. І ось ця вся армія мікробів, яка перебуває на брудних руках, переходить на екран телефону, а потім потрапляє і на обличчя — варто лише піднести його до вуха. Тепла і трішки волога поверхня гаджета лише сприяє росту мікробів.

Чому це погано, адже навкруги і так мільярди бактерій? Справа в тому, що організм піддається впливу вірусів, коли вони потрапляють в середину через носа, рота та очі. Міністерство охорони здоров’я попереджає про небезпеку можливості захворіти грипом, якщо ви доторкнетесь обличчя брудними руками. Чим чистіші ваші руки, тим менше ризик підчепити інфекцію органів дихання або діарею. Оскільки на корпусі телефону можуть жити такі небезпечні збудники, як золотистий стафілок, дослідники також рекомендують лікарям обмежувати використання гаджетів в медичних закладах. Щоб телефон не став переносником хвороботворних бактерій, його потрібно очищувати.

Як працюють дезінфікуючі засоби для телефону?

Більшість санітайзерів, воюють з мікробами за допомогою ультрафіолету. УФ очисник для телефону включається автоматично або натискуванням кнопки, після чого запускається процес дезінфекції. Маленького розміру ультрафіолетова лампа в середині гаджету впливає на ДНК бактерій і руйнує їх. Через 5-6 хвилин лампочка виключається і телефон можна виймати. Але важливо використовувати прилад виключно за призначенням. У санітайзерів особливе випромінювання (довжина хвилі 253 нм), тому його не можна використовувати для сушки нігтів або загару. Це призведе до опіку!

Деякі виробники хитрують і продають озонатори під виглядом уф- санітайзерів для телефону. Синя лампа всередині таких приладів лише імітує ультрафіолетовий випромінювач. Як і в справжніх уф-санітайзерах, обробка триває біля 5 хвилин, поки горить лампа. Однак, очищення відбувається за рахунок впливу озону, а не за допомогою ультрафіолету. Чому це погано? Справа в тому, що у великих концентраціях озон надзвичайно шкідливий для очей,шкіри, органів дихання, а в малих – безпорадний проти бактерій і вірусів.

Отже, обирайте нові гаджети обізнано та відповідально!

Стаття з сайту :  http://uv-blaze.com/articles/