Щорічна нарада з питань забезпечення готовності до пандемії грипу

З 2 по 4 жовтня 2019 року у м. Єреван, Арменія, під керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров`я (ВООЗ) за участі фахівців  ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України», представників закладів охорони здоров`я  відбулась щорічна нарада з питань забезпечення готовності до пандемії грипу.

У роботі наради прийняли участь представники країн (Арменія, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан та Україна), обраних Всесвітньою організацією охорони здоров’я для забезпечення підтримки у рамках реалізації Вкладу партнерів Механізму готовності до пандемії грипу (ВП ГПГ) для реалізації лабораторної діяльності та епіднагляду.

У рамках роботи наради підведені підсумки реалізації ВП ГПГ кожної країни на регіональних та глобальних рівнях, проведений аналіз взаємодії; обговорені питання функціонування дозорного епіднагляду та внески кожної країни, розробки національних бюлетеней; надані рекомендації з розробки національних планів з готовності до пандемії грипу; презентовано Керівництво по розслідуванню спалахів; проведено моніторингове відвідування дозорного закладу та Національної лабораторії з грипу.

Під час роботи семінару фахівці провели обговорення та дискусії у робочих групах.