Оновлена інформація щодо захворюваності на вірусний гепатит А

Станом на 31.10.2019 в смт. Костянтинівка Краснокутського району зареєстровано 11 хворих на гострий вірусний гепатит А, з них 7 серед дітей.

Всі захворілі були госпіталізовані до інфекційних стаціонарів та отримують відповідне лікування, стан їх задовільний. Станом на 31.10.2019 1 хвора виписана зі стаціонару у задовільному стані, інші продовжують лікування.

При епідеміологічному розслідуванні встановлено, що 10 з 11-ти хворих перебувають у родинних стосунках та спілкувались у домашніх умовах.

Всі захворілі проживають у приватних будинках та вживають питну воду з різних джерел водопостачання, заперечують участь у родинному святі чи іншому спільному заході.

Враховуючи шляхи передачі вірусного гепатиту А (харчовий, водний, контактно – побутовий) фахівцями Краснокутської філії нашої установи проведені лабораторні дослідження проб питної води з різних джерел водопостачання у селищі. За результатами проведених лабораторних досліджень проб питної води антигену вірусу гепатиту А не виявлено.

Комплекс протиепідемічних заходів, направлених на недопущення подальшого розповсюдження, встановлення джерела інфекції та ліквідації вогнищ триває.