Про семінар «Огляд ресурсів та інструментів з біоінформатики».

В рамках реалізації концепції «Єдине здоров’я» за підтримки Агентства Зменшення Загрози США згідно з угодою про реалізацію Програми Зменшення Біологічної Загрози  в Україні компанією «Блек енд Вітч» з 09.12.2019 організовано семінар:  «Огляд ресурсів та інструментів з біоінформатики, менторська сесія».

В заході беруть участь фахівці МОЗ та МО України, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Львівського та Харківського лабораторних центрів МОЗ України, Держпродспоживслужби України, науковці ДУ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» та Інституту ветеринарної медицини НААН України.

Семінар проводить міжнародний експерт доктор Інна Дубчак з відділу геноміки Національної лабораторії ім. Лоуренса Берклі, США.

В ході семінару учасники ознайомилися з оглядом ресурсів та інструментів з біоінформатики, основами молекулярної еволюції, вирівнювання послідовностей (глобальної та локальної), програмою BLAST- основним засобом пошуку локального вирівнювання, однією з головних задач якої є індентифікація невідомих послідовностей.