Про участь у засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС

21 грудня 2019 року відбулось чергове засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питань проведення заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, в якому прийняв участь (з доповіддю) завідувач Харківської міської філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Чегодайкін В.М.

Під час роботи комісії обговорені питання організації проведення епідеміологічного нагляду, лабораторної діагностики та профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) і реагування під час епідемічного сезону 2019-2020 років.

У доповіді були висвітлені питання стану захворюваності на грип та ГРВІ по м. Харкову та готовності роботи закладів охорони здоров’я під час епідемічного сезону захворюваності.

Обговорені питання подальших дій у разі ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в організованих колективах.

За результатами оперативного щотижневого аналізу рівень захворюваності населення м. Харкова гострими респіраторними вірусними інфекціями і грипом характеризується як низький. Показники захворюваності не перевищують середньо сезонний рівень і показники епідемічного порогу.