Оновлена інформація щодо реєстрації спалаху гострого вірусного гепатиту А

Станом на 20.02.2020 нових випадків захворювань гострим вірусним гепатитом А серед учнів та персоналу Окружного опорного закладу «Борівська загальноосвітня школа I-III ступенів №1 Борівської районної ради Харківської області ім. героя Радянського Союзу В.С. Колісника», розташованого в смт. Борова не зареєстровано.

Хворий, який був госпіталізований до КНП ХОР «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня» виписаний 18.02.2020 у задовільному стані, 3 хворих госпіталізованих до інфекційного відділення КНП «Борівська центральна районна лікарня» продовжують лікування.                       .

За даними попереднього епідеміологічного розслідування причиною виникнення спалаху був занос інфекції до закладу першим захворілим та інфікування інших учнів під час тісного спілкування ймовірно контактно-побутовим шляхом при недотриманні правил особистої гігієни.

З метою активного виявлення та своєчасної ізоляції захворілих закладами охорони здоров’я продовжується проведення медичного спостереження та обстеження контактних осіб в організованому колективі та у домашніх вогнищах. Фахівцями Ізюмської міськміжрайонної філії нашої установи 19.02.2020 прийнято участь у нараді на рівні голови Борівської районної державної адміністрації щодо координації заходів по локалізації та ліквідації спалаху. Розпорядженням голови Борівської районної державної адміністрації з 18.02.2020 тимчасово призупинено навчально-виховний процес у закладі.

Продовжується епідеміологічне розслідування, проведені заходи заключної дезінфекції, надані рекомендації щодо організації заходів з поточної дезінфекції на весь період обмежувальних протиепідемічних заходів. Активізовано санітарно-роз’яснювальну роботу серед учнів, батьків, персоналу закладу та населення смт. Борова. За результатами вірусологічних досліджень води питної збудник вірусного гепатиту А не виявлено.