Рейс зі здоровими пасажирами з Уханю прибув в Україну

Літак спецрейсу здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль для дозаправки і приземлився у Міжнародному аеропорту міста Харків.

Евакуація відбулася успішно. Усі пасажири, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре. Жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій не мають.

Перед вильотом із Китаю всі пасажири пройшли обов’язковий огляд китайськими медиками. Перед заходом на борт всіх вдруге перевірили українські лікарі, які перебували з ними під час польоту.

Вжито всіх можливих заходів з дотримання безпеки пасажирів, членів екіпажу та працівників аеропорту. Борт розміщено на окремій ізольованій стоянці. Всі процедури (паспортний контроль, митні формальності) виконані біля трапу літака.

45 українців та 27 іноземних громадян, екіпаж літака та супроводжуючі особи будуть доставлені спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області.

Евакуйованих людей поміщають не на карантин, а в обсервацію. Карантин встановлюється на території на якій виявлена особливо небезпечна хвороба. Під час карантину ізоляції підлягають абсолютно всі, хто знаходиться на цій території, а обсервація – лише один із варіантів виходу із карантину.

Обсерватор – це заклад в якому повністю здорові люди перебувають під час інкубаційного періоду, що характерний для хвороби. Для COVID-19 – це 14 днів. На локації 24/7 перебувають лікарі, забезпечені усім необхідним та готові надати необхідну допомогу.

Наша мета — безпека людей. Як наших співгромадян, прилетівших з Китаю, так всіх жителів України загалом. Тому ми дотримуємося всіх міжнародних вимог ВООЗ і запевняємо, що жодної загрози для перебуваючих в обсервації та оточуючих об’єкт не несе. Він пройшов перевірку епідеміологів і відповідає всім вимогам.

Жодного випадку хвороби, спричиненої коронавірусом, в Україні не зареєстровано.

Закликаємо зберігати спокій та не піддаватися штучній паніці.

Інформація з сайту МОЗ України