Нарада День профільного спеціаліста

26 лютого 2020 року на базі нашої установи проведено нараду «День профільного спеціаліста з епідеміології» за підсумками роботи у 2019 році.

У нараді прийняли участь завідувачі відділень організації епідеміологічних досліджень, лікарі епідеміологи та помічники лікарів епідеміологів, завідувачі районних лабораторних відділень філій  нашої установи.

Заслухані наступні питання:

  1. Аналіз епідемічної ситуації за 2019 рік, проблемні питання. Стратегія здійснення епідеміологічного нагляду в умовах реорганізації галузі охорони здоров’я.
  2. Стан захворюваності особливо небезпечними інфекціями за 2019 рік. Про ситуацію щодо поширення коронавірусу 2019-nCoV, організація епідеміологічного розслідування та заходи щодо профілактики.
  3. Характеристика епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в Україні та Харківській області. Заходи по недопущенню виникнення епідускладнень.
  4. Аналіз паразитарної захворюваності за 2019 рік. Актуальні питання лабораторної діагностики.

Акцентовано увагу на неблагополучній епідемічній ситуації з кору, парентеральних гострих та хронічних вірусних гепатитів, необхідності покращення якості епідрозслідувань у вогнищах, оперативності та своєчасного реагування під час ліквідації спалахів, тісній взаємодії з органами місцевого самоврядування. Обговорена стратегія МОЗ України щодо здійснення епідеміологічного нагляду на 2020 рік, визначені завдання та пріоритетні напрямки роботи.