Як укріпити здоров’я дитини навесні?

Ось і прийшла довгождана весна. Однак, в цю прекрасну пору року дитячий організм стає найбільш вразливішим до різних інфекцій, нерідко наші дітки стають в’ялими та кволими, бистріше наступає втома, зникає апетит. Як підтримати дитячий організм та захистити його від хвороб в цей період року?

Наприкінці зими та навесні особливо необхідне повноцінне харчування, в якому поряд з м’ясо-рибними та молочними продуктами мають бути свіжі овочі, фрукти, соки (бажано свіжовижаті) і такі корисні продукти, як мед, сухофрукти, горіхи, зелень петрушки, кріп, зелена цибуля, тощо. Для більш ефективної боротьби з авітамінозом, незайвим в цю пору року буде прийом вітамінних комплексів. Але з цим обов’язково зверніться до педіатра за рекомендаціями, який саме полівітамінний комплекс найкращим буде для вашого чада та в яких дозуваннях.

Корисним буде і організація регулярних прогулянок на свіжому повітрі та активних ігор. Вони забезпечать повноцінний фізичний розвиток, сприятимуть хорошому апетиту та міцному сну. Гуляйте щоденно на свіжому повітрі не менше 2-3 годин. Окрім цього, перебування дітей на сонечку активує вироблення вітаміну Д їх власним організмом.

Зверніть увагу на те, як одягнена дитина для прогулянок! Погода навесні дуже оманлива, тому одягайте малюка зручно, легко та тепло, але не перегрівайте.

Дотримання режиму дня у весняний період також відіграє важливу роль, так як весняні ночі стають коротшими, дні – довшими, тому у звичному режимі дитини можуть відбуватися зміни – ранні підйоми, відмова від денного сну на користь довшої прогулянки, пізні засипання. Якість і кількість сну повинні відповідати потребам організму, що росте та розвивається аби не було виснаження дитячого організму та внаслідок цього ослаблення імунітету.