Фізична активність: діти

Заохочуйте дітей і підлітків до щоденної рухової активності – це запорука не лише їхнього фізичного, але й психологічного здоров’я. Фізична активність знижує дратівливість і тривожність, покращує самопочуття, додає впевненості у собі, сприяє соціальній інтеграції дітей у суспільстві.   Діти та підлітки віком від 5 до 17 років повинні  активно рухатися щонайменше 60 хвилин щодня. Переконайтеся, що ваша дитина займається трьома видами фізичної активності:

Кардіонавантаження. Кардіо потрібно приділяти найбільше часу  з необхідних 60 хвилин. Дітям варто виконувати кардіо принаймні тричі на тиждень. Це може бути будь-яка активність,  що пришвидшує пульс і змушує пітніти – наприклад, швидка ходьба, катання на велосипеді.

Зміцнення м’язів. Це, наприклад, гімнастика та віджимання. Рекомендуємо виконувати такі вправи принаймні тричі на тиждень.

Зміцнення кісток. Це можуть бути стрибки на скакалці, біг  – принаймні тричі на тиждень.

Дітям повинно бути цікаво і комфортно під час виконання фізичних вправ. Фізична активність  – це весело, це будь-які активності, що подобаються вашій дитині  – не обов’язково системні і  структуровані.

Як заохотити дитину або підлітка вести активний спосіб життя?

Ви можете допомогти своїм дітям зробити фізичну активність невід’ємною частиною їхнього життя. Ось кілька порад:

Будьте прикладом для своєї дитини. Займайтесь спортом, відпочивайте активно.
Нехай фізична активність стане повсякденним заняттям вашої родини. Гуляйте разом,  грайте в рухливі ігри.
Подаруйте своїм дітям спорядження для активних занять – велосипед, ролики, скакалку, м’яч.
Водіть дітей у місця, де вони можуть бути активними. Це може бути громадський парк, ігровий майданчик або футбольне поле.
Створюйте умови для занять спортом, спортивними
хобі та знайомте з новими видами активностей.
Замість того, щоб дивитися телевізор після обіду, заохочуйте свою дитину вигадувати веселі активні заняття з друзями та родиною, наприклад, гуляти, грати в квача або кататися на велосипедах.
Дотримуйтесь правил безпеки. Завжди забезпечуйте своїх дітей засобами захисту – шоломами, зап’ястниками, наколінниками відповідно до віку.

Регулярні фізичні навантаження протягом всього життя допомагають жити довго і якісно.

Інформація з сайту Центру громадського здоров`я.