Профілактика грипу серед працівників офісів

Заразитися грипом чи гострою респіраторною вірусною інфекцією в офісі може кожен працівник, так як у закритому приміщенні, при скупченні людей, віруси розмножуються набагато швидше. Особливо схильні до захворювання грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями ті, у кого слабкий імунітет.

Щоб зменшити ризик зараження грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями слід виконувати наступні заходи профілактики:

1. Часто мити руки. Дотримання цього простого правила особистої гігієни дозволить зменшити ризик інфікування через руки.

2. Не торкатися руками обличчя. На руках накопичуються бактерії, тому чіпати своє обличчя вкрай небезпечно.

3. Одягати та змінювати кожні 4 години одноразову маску, якщо у колективі хтось прийшов на роботу хворим. Маска захистить від крупних часток аерозолю, в яких можливо може бути вірус.

4. Приймати вітаміни (за рекомендацією лікаря). Вітамінні комплекси будуть корисні тим, хто неправильно харчується.

5. Збалансувати раціон харчування, включивши в нього максимум вітамінізованих продуктів. Корисна їжа – запорука міцного імунітету.

6. Провітрювати офіс раз на годину. У приміщенні, яке не провітрюється підтримується висока концентрація вірусів у повітрі.

7. Періодично виходити на свіже повітря на пару хвилин. Свіже повітря та холод сприяють нейтралізації вірусів і бактерій.

8. Зволожувати повітря в офісі. Пересушене повітря – це сприятливе середовище для мікроорганізмів та вірусів.

9. Зробити щеплення проти грипу. Це найефективніший захід профілактики. Навіть якщо людина й інфікується, то захворювання протікає більш легко і без ускладнень.