Про результати проведення періодичних медичних оглядів працівників певних категорій в Харківській області у 2017 році

На сьогодні Державна установа «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі-Центр) продовжує здійснювати функції з питань організації проведення обов’язкових медичних оглядів згідно з наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій». Лікарі з гігієни праці Центру за заявкою роботодавця:

• визначають категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду;

• погоджують списки працівників, що підлягають медоглядам;

• приймають участь у складанні заключного акту та у розробці санітарно-протиепідемічних заходів

Протягом 2017 року фахівцями Центру робота з організації проведення медичних оглядів проведена на 1320 підприємствах і установах Харківської області різних форм власності. Відповідно до наявних в Центрі даних медичні огляди пройшли майже 46 тис. осіб, з яких близько 21 тис. жінок. За результатами оглядів більше ніж у 4 тис. осіб виявлені різні загальні захворювання, які потребують амбулаторного чи стаціонарного лікування. 152 працівника за станом здоров’я переведені на роботи, що не пов’язані з впливом шкідливих речовин або небезпечних факторів.

Нагадуємо роботодавцям, що проведення медогляду працівників передбачено відповідними законодавчими актами України та є обов’язковою складовою охорони праці на підприємстві. Для визначення категорій та узгодження списків працівників певних категорій необхідно:

• направити на адресу ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» заяву в довільній формі;

• надати штатний розклад, дані атестації робочих місць та лабораторних досліджень на робочих місцях згідно з вимогою п. 3.1. «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 №246.

Прийом з цих питань проводиться фахівцями філій та відділень Центру в районах області, контактні телефони та адреси розташування яких зазначені на цьому сайті в розділі «Структура», а також в м. Харкові за адресами: Помірки (тел. 315-01-22; 315-01-97) або вул. Северина Потоцького (17-го Партз’їзду), 3 (тел. 93-00-08).