Проблема стійкості до протимікробних препаратів вирішується на національному рівні

Без ефективних заходів щодо стримування існуючих тенденцій росту стійкості до протимікробних засобів, світ може повернутися в доантибіотикову еру, коли прості рани та «звичайні» інфекції завдаватимуть великої шкоди та призводитимуть до летальних наслідків.

Для вирішення цієї проблеми була створена Стратегія зі стримування розвитку стійкості до протимікробних препаратів на 2018-2020 роки та план заходів з реалізації цієї стратегії.

Документи спрямовані на врегулювання проблеми розвитку стійкості до протимікробних препаратів та визначають основні завдання та напрямки її вирішення, шляхом покращення раціонального застосування антибіотиків, удосконалення механізмів профілактики інфекцій та інфекційного контролю, удосконалення епіднагляду за антибіотикорезистентністю, підвищення обізнаності та рівня знань.

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило для громадського обговорення проект розпорядження кабміну «Про схвалення державної стратегії щодо реалізації державної політики зі стримування розвитку стійкості до протимікробних препаратів 2018-2022 роки».

Долучайтесь до обговорення! Зауваження та пропозиції приймаються Управлінням громадського здоров’я МОЗ України протягом місяця з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського,7.

Контактні особи: Ганжа Ірина Миколаївна, тел. 253-74-53, e-mail: iryna.ganzha@gmail.com

Інформація з сайту Центру громадського здоров’я МОЗ України