Зупинимо туберкульоз разом!

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом щоб привернути увагу кожної людини до проблем боротьби з цією інфекцією в Україні проведено багато спільних заходів за участю державних діячів, керівників та працівників системи охорони здоров’я, представників міжнародних та громадських організацій.

Такі заходи проводилися і у нашому регіоні як на обласному, так і на районних рівнях.

В Харківській області понад 10 років триває поступове зниження  захворюваності на туберкульоз (у 2017 році в порівнянні з 2016 на 0,5%). Наша область входить до п’ятірки областей з найменшими показниками захворюваності.

На прикладі Харківської області фахівцями фтизіатричної служби, ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» та загально-лікувальної мережі відпрацьовуються моделі роботи щодо виявлення та спостереження за особами, які мали контакти з хворими на туберкульоз, впровадження інфекційного контролю за туберкульозом в лікувально-профілактичних закладах всіх рівнів надання медичної допомоги, за участю громадських організацій – формування прихильності до лікування  у хворих, які отримують ліки амбулаторно, соціальний супровід  таких хворих.

Брифінг про епідемічну ситуацію з туберкульозу в Харківській області та заходи щодо її покращення дивіться за посиланнями: http://www.sq.com.ua/rus/news/konferents_zal/23.03.2018/test/