Оперативна інформація про реєстрацію спалаху

За даними екстрених повідомлень із закладів охорони здоров’я у період з 29.03.2018 по 02.04.2018  у Богуславській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Борівського району Харківської області зареєстровано 22 випадки інфекційних захворювань ( у тому числі 21 учень та 1 кухар).

Хворі звернулись за медичною допомогою до амбулаторії загальної практики сімейної медицини КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Борівського району зі скаргами на нудоту, 1-2 разову блювоту та біль у животі. Захворілий кухар був госпіталізований до Комунального закладу охорони здоров’я «Борівська центральна районна лікарня» (інфекційне відділення), 21 хворий – лікується амбулаторно. Попередній діагноз: ротавірусна інфекція? – 2 особи, ротавірусна інфекція – 16 осіб, гастроентероколіт – 4 особи. Лабораторно діагноз підтверджено 10 хворим (виявлено антиген ротавірусу).

З метою встановлення факторів передачі та джерела можливого інфікування проведено комплекс протиепідемічних заходів: обстеження контактних осіб, відбір зразків харчових продуктів, води, змивів з об’єктів зовнішнього середовища. У приміщеннях закладу проведена заключна дезінфекція.

Протиепідемічні заходи тривають.