ПРО ПІДГОТОВКУ ДО ОБЛАСНОГО УЧБОВО-ТРЕНУВАЛЬНОГО ЗАНЯТТЯ

На базі КЗОЗ БРР «Балаклійська ЦРЛ» 23.05.2018 було проведено генеральну репетицію обласного показового учбово – тренувального заняття по локалізації умовного осередку холери.

В ході заняття було відпрацьовано дії сімейного лікаря КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Балаклійського району», бригади КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», співробітників інфекційного відділення КЗОЗ «Балаклійська ЦРЛ», епідеміологічної  та дезінфекційної бригад Балаклійської районної філії ДУ «Харківській ОЛЦ МОЗ України». Задіяно схему сповіщення керівників різних служб і відомств на рівні району та області.

Фахівцям установ Балаклійського району з боку фахівців ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» та КЗОЗ «Обласна клінічна інфекційна лікарня» надано практичну допомогу в організації та проведенні заняття.

Проведення тренувальних занять передбачено Комплексним планом заходів, спрямованих на запобігання занесенню та розповсюдженню на території Харківської області інфекційних хвороб, на які розповсюджуються Правила санітарної охорони території України. Їх метою є відпрацювання взаємодії служб та відомств, покращення практичних навичок при роботі у осередках особливо небезпечних інфекцій.