Про реєстрацію завізного випадку малярії у м. Харкові

04 липня 2018 року зареєстровано завізний випадок малярії у студента який прибув на навчання на підготовчі курси одного із вищих навчальних закладів м. Харкова із Камеруну у вересні минулого року.

При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено: у хворого 01.07.2018 з’явилися скарги на слабкість, головний біль, підвищення температури тіла до 39,80С. За медичною допомогою не звертався.

Вперше звернувся за медичною допомогою 03.07.2018 до підстанції швидкої медичної допомоги №1, каретою якої доставлений до комунального закладу охорони здоров’я Обласна клінічна інфекційна лікарня та госпіталізований з діагнозом малярія. У ході клінічного дообстеження хворому діагноз підтверджено.

В осередку за місцем проживання хворого, фахівцями ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

Довідкова інформація. За поточний період 2018 року в Харківській області зареєстровано 5-й випадок малярії. Серед захворілих 2 мешканці області, які перебували в країнах Африканського континенту.

Пам`ятайте! Якщо після відвідування країни з тропічним кліматом у Вас виникла лихоманка, з’явились головний біль, слабкість, озноб чи інші симптоми, негайно звертайтесь до лікаря! Обов’язково повідомте, яку країну Ви відвідували та коли! Самолікування в домашніх умовах недопустиме.