У Харківській області зареєстровано випадок отруєння дикорослими грибами

У поточному році в області  зареєстровано  перший випадок отруєння дикорослими грибами, кількість постраждалих  –  3 особи.

Мешканці  с. Бабаї Харківського району  здійснювали  туристичний сплав  на  байдарках по  р. Сіверський Донець. У лісі біля м. Ізюм Харківської області  зібрали невідомі  для них гриби. На одній із зупинок в лісі  поблизу м. Балаклія, постраждалі  посмажили гриби на  вогнищі та з’їли їх. Через півтори години після  вживання  грибів  у   3-х осіб з чотирьох  з’явились симптоми захворювання  –  нудота, біль у животі, пронос.

Постраждалі звернулись за допомогою до КЗОЗ  «Балаклійська центральна клінічна районна лікарня», де їм було надано першу медичну допомогу. Вночі постраждалі  були доставлені  до КЗОЗ «Харківська клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». У одного   з постраждалих  чоловіків стан здоров’я покращився,  у зв’язку з чим він  не був госпіталізований. Інші  три  особи  госпіталізовані  до реанімаційного відділення та  на сьогоднішній день знаходяться на лікуванні з діагнозом: «Отруєння грибами, середній ступінь».

За статистикою найчастіше до отруєння призводить вживання в їжу  саме  невідомих дикорослих  грибів.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! ЗБИРАННЯ ГРИБІВ ДЛЯ ЛЮДИНИ – ЦЕ ЗАВЖДИ «ГРА З ВОГНЕМ». ЯКЩО ВИ БАЖАЄТЕ ЗДОРОВ’Я СОБІ ТА СВОЇМ БЛИЗЬКИМ, БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНИМИ! НЕ РИЗИКУЙТЕ СВОЇМ ЖИТТЯМ!