Відбувся семінар з інфекційного контролю для головних лікарів обласних протитуберкульозних закладів

30-31 липня 2018 в Києві відбувся семінар для головних лікарів обласних протитуберкульозних закладів «Менеджмент в інфекційному контролі».

Учасники семінару обговорили впровадження передових світових практик профілактики, виявлення, діагностики та лікування туберкульозу в Україні та взяли участь у розробці нових стратегій та співпраці для подолання епідемії.

Участь у заході від Центру громадського здоров’я взяли Віктор Ляшко, перший заступник Генерального директора ЦГЗ, Ігор Кузін, заступник Генерального директора ЦГЗ, Катерина Сояк, координатор з інфекційного контролю ЦГЗ.

Віктор Ляшко обговорив із учасниками семінару нові напрямки подолання ТБ, відображені проекті Стратегії розвитку протитуберкульозної допомоги, та підкреслив ключову роль інфекційного контролю в подоланні ТБ.

Ігор Кузін представив пілотний план із впровадження програм з інфекційного контролю, що найближчим часом буде реалізований в 6 регіонах одночасно з розвитком регіональних центрів громадського здоров’я.

Катерина Сояк розповіла про аналіз впровадження інфекційного контролю за 2017 рік відповідно до наданих паспортів закладів.

Андрій Александрін, голова ГО «Інфекційний контроль в Україні», представив найкращі світові практики щодо профілактики, виявлення, діагностики та лікування ТБ на рівні первинної медико-санітарної допомоги.

Протягом двох днів роботи фахівці розглянули проект нової редакції «Стандарту з інфекційного контролю за туберкульозом в Україні», «Державних будівельних норм та правил закладів охорони здоров’я в Україні», а також обговорили практичні рішення впровадження якісних та сучасних заходів з інфекційного контролю.

Захід проводився в рамках проекту Глобального Фонду «Прискорення заходів з подолання епідемії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу в України». До кінця 2018 року заплановано проведення іще 5 тренінгів з питань інфекційного контролю, організованих центром Громадського здоров’я та ГО «Інфекційний контроль».

 

Інформація з сайту Центру громадського здоров’я МОЗ України