В Чугуєві госпіталізували жінку після нападу лисиці.

Вранці 15.08.2018 у смт Есхар Чугуївського району зареєстровано випадок покусу людини на власному подвір’ї лисицею, яка забігла до населеного пункту.

За даними епідеміологічного розслідування було встановлено, що від даної тварини постраждала власниця подвір’я при спробі вигнати «небажану гостю» з курятника.

Постраждала госпіталізована для отримання антирабічних щеплень.

У 2018 році у Чугуївському районі було зареєстровано два випадки сказу тварин – собаки (с.Іванівка) та лисиці (с.Михайлівка). За 7 місяців поточного року за антирабічною допомогою у Чугуївському районі  звернулось 106 постраждалих, які отримали ушкодження як від власних так і від безпритульних тварин та від однієї дикої тварини.

Проблема сказу є актуальною незалежно від пори року. Нагадаємо, що потрапляння вірусу у рану можливе як при укусі так і при нанесенні подряпин лапами, забрудненими інфікованою слиною. Якщо ушкодження отримано, треба своєчасно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою та отримати курс щеплень від сказу. Вакцинація — єдина можливість попередити захворювання.

Пам’ятайте, що сказ – це небезпечна інфекційна хвороба людей і тварин, яка без своєчасного лікування завжди має летальний наслідок!