Про реєстрацію завізного випадку малярії у м. Харкові

25 серпня 2018 року зареєстровано завізний випадок малярії у громадянина республіки Нігерія, який 18.08.2018 прибув на навчання у вищий навчальний заклад м. Харкова.

При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено: у хворого 22.08.2018 з’явилися скарги на слабкість, головний біль, нудоту, підвищення температури тіла до 40,00С. За медичною допомогою не звертався.

Вперше звернувся за медичною допомогою 25.08.2018 до підстанції швидкої медичної допомоги №1, каретою якої доставлений до комунального закладу охорони здоров’я Обласна клінічна інфекційна лікарня та госпіталізований з діагнозом малярія. У ході клінічного дообстеження хворому діагноз підтверджено.

В осередку за місцем проживання хворого, фахівцями ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

Довідкова інформація. За поточний період 2018 року в Харківській області зареєстровано 7-й випадок малярії. Серед захворілих 2 мешканці області, які перебували в країнах Африканського континенту.

Пам`ятайте! Захворювання малярією можна попередити. Засоби попередження – застосування протималярійних препаратів (за призначенням лікаря) та захист від укусів комарів. Чим ретельніше і чіткіше ви будете виконувати правила профілактики малярії, тим менше буде вірогідність захворіти цією небезпечною хворобою.