Вакцинація проти грипу – надійний захист

Вакцинація проти грипу є найкращим та найбільш ефективним методом боротьби із захворюваністю на грип.

Ефективно та якісно захистити населення від грипу може тільки щеплення. Такі заходи першочергово рекомендуються особам із груп ризику: військовослужбовцям, будівельникам, працівникам національної поліції, медичним працівникам, дітям з шестимісячного віку, особам з хронічними захворюваннями легенів, серцево – судинної системи, нирок, обміну речовин, особам похилого віку, працівникам організацій та установ, вагітним.

Альтернативи вакцинації немає. Лікування хворого на грип коштує від 400 до 2700 гривень, а вакцинація – близько 200 грн., тому рахуйте, що вигідніше?

Повідомляємо! Для профілактики грипу будуть застосовуватися три вакцини, які мають актуальні штами вірусів грипу, що за прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я циркулюватимуть в епідемічному сезоні                    2018 – 2019 років.

У жовтні – листопаді очікується надходження вакцин: «Джісі Флю», виробництва Грін Крос Корпорейшн, Корея та «ВАКСИГРИП ТЕТРА», виробництва Санові Пастер, Франція.

Відпуск вакцин відбуватиметься через аптечні заклади мережі державного оптово – роздрібного підприємства «Обласний аптечний склад»              м. Харкова та Харківської області.

Вакцинуватися ніколи не пізно, але краще це зробити перед початком епідсезону.