Про семінар з особливо небезпечних інфекцій.

На базі ДУ «Український науково-дослідний протичумний інститут ім.І.І.Мечнікова» в Одесі 01-05.10.2018 проходив семінар для лікарів-епідеміологів лабораторних центраів МОЗ України, які займаються питаннями профілактики особливо небезпечних інфекцій.

Провідні  фахівці інституту ознайомили слухачів з епідемічною ситуацією у світі з особливо небезпечних інфекцій (холерою, гарячками Ласса, денге, MERS-CоV синдромом та заходами що вживалися для локалізації спалахів).

В ході семінару розглянуто питання планування та організації заходів щодо санітарної охорони території, організації госпітальної та лабораторної баз, заходи біобезпеки та біозахисту, ознайомлено з результатами та організацією розслідувань випадків особливо небезпечних інфекцій, актуальних для України. Відпрацьовано практичні навички щодо одягання та зняття протичумного костюму, відбору для лабораторних досліджень зразків  різних видів матеріалів та їх транспортування.

В доповідях учасники обговорили необхідність оновлення нормативної бази та приведення її до вимог ВООЗ, поділилися досвідом розслідування випадків  особливо небезпечних інфекцій.