Робоча зустріч із питань епіднагляду за грипом відбулася в Копенгагені

Наприкінці жовтня команда Центру громадського здоров’я відвідала європейський офіс ВООЗ у Копенгагені (Данія), щоб обговорити й фіналізувати проект наказу із епіднагляду за грипом.

До складу нашої делегації увійшли заступники гендиректора Ігор Кузін і Роман Родина, завідувачка відділу грипу Оксана Артемчук та спеціалістка представництва ВООЗ в Україні Наталія Півень. У нараді також узяли участь національні координатори з грипу із Азербайджану та Казахстану.

Під час зустрічі було презентовано проект наказу та ухвалено спільні рішення щодо нагальних питань епіднагляду. Представники різних країн поділилися своїми напрацюваннями в галузі контролю та профілактики грипу.

Також було домовлено про візит до ЦГЗ консультантів ВООЗ: Кирила Столярова — для запуску веб-платформи, розробленої ВООЗ, і Єнса Нільсена — для обговорення участі України у європейській мережі реєстрації надлишкової смертності EuroMOMO.

Загалом фахівці ЄРБ ВООЗ — Дмитро Переяслов, Сонья Ольсен та Пірс-Ендрю Мук — позитивно оцінили проекту наказу із епіднагляду за грипом. Рекомендації та пропозиції, що мають покращити цей документ, обов’язково буде враховано в Україні. А ЦГЗ планує продовжувати активну співпрацю з європейським офісом ВООЗ.

Інформація з сайту ЦГЗ МОЗ України

https://phc.org.ua/news/show/robocha-zustrich-iz-pitan-epidnaglyadu-za-gripom-vidbulasya-v-kopengageni