Про проведення дня фахівця з фтизіатрії

Відповідно до плану основних організаційних  заходів Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації  07.11.2018 на базі КНП ХОР «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» було проведено день фахівця з фтизіатрії.

В заході взяли участь головні позаштатні спеціалісти УОЗ ХОДА з фтизіатрії Калмикові І.М. та дитячої фтизіатрії Худякова О.Г., фахівці відділу моніторингу та оцінки заходів протидії туберкульозу, керівники та фахівці фтизіатричних установ, районі лікарі-фтизіатри, а також представники ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Присутніх було ознайомлено:

– із  захворюваністю на туберкульоз дитячого населення області, організацією активного виявлення та станом надання протитуберкульозної допомоги;

– організацією ефективної роботи у вогнищах туберкульозу у пілотних районах (Зміївському, Харківському) та результатами виявлення, обстеження контактних осіб в цілому по області.

У виступах учасників проаналізовано епідситуацію та показники надання протитуберкульозної допомоги в окремих районах області.

Обговорено проблеми та невирішені питання в організації  обстеження на туберкульоз дитячого населення в м. Харкові та районах області, роботи з виявлення контактних осіб у вогнищах туберкульозу, організації медичного спостереження за контактами за місцем роботи або навчання, впровадження каскад-метод аналізу відстеження контактів.