До уваги роботодавців, працівники яких зайняті на важких роботах, роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці

Проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівників передбачено відповідними законодавчими актами України та є обов’язковою  складовою охорони праці на підприємстві.

Нагадуємо, що згідно з вимогами наказу МОЗ України від 21.05.2007 № 246, роботодавець зобов’язаний до 1 грудня визначити категорії працівників, а протягом грудня місяця скласти у чотирьох примірниках та погодити списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам у наступному році.

Державна установа «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» (далі-Центр) продовжує здійснювати функції з питань організації проведення обов’язкових медичних оглядів. Лікарі з гігієни праці Центру за заявкою роботодавця:

  • визначають категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду;
  • погоджують списки працівників, що підлягають медоглядам;
  • приймають участь у складанні заключного акту та у розробці санітарно-протиепідемічних заходів;
  • проводять лабораторні дослідження на робочих місцях з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.

Для визначення категорій та узгодження списків працівників певних категорій необхідно:

  • направити на адресу ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоровя України» заяву  в довільній формі;
  • надати штатний розклад, дані атестації робочих місць та лабораторних досліджень на робочих місцях згідно з вимогою п. 3.1. «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 №246.

 

  Прийом з цих питань проводиться фахівцями філій та відділень Центру в районах області, контактні телефони та адреси розташування яких зазначені на цьому сайті в розділі «Структура», а також в м. Харкові за адресами: Помірки (тел. 315-01-22; 315-01-97) або вул. Северина Потоцького (17-го Партз’їзду), 3 (тел.  93-00-08).