ЦГЗ посилює співпрацю з американським інститутом метрики та оцінки в системі охорони здоров’я

Центр громадського здоров’я МОЗ України стане офіційними партнером інституту метрики та оцінки в системі охорони здоров’я з проведення та використання напрацювань дослідження глобального тягаря хвороб Інституту метрики та оцінки в системі охорони здоров’я (ІНМЕ) при Вашингтонському Університеті. Відповідний меморандум про співпрацю сторони підписали в грудні.

«Ця співпраця дозволить не лише визначити пріоритети у сфері охорони здоров’я України, а й впровадити нову систему моніторингу та оцінки за загальною ефективністю заходів. Також використовуючи досвід американських колег, українські фахівці зможуть більш ефективно розподіляти ресурси системи охорони здоров’я», – говорить заступник Генерального директора Центру Ігор Кузін.

Він підкреслив, що в межах підписаного меморандуму Центр громадського здоров’я зможе запровадити сучасну та доказову пріоритезацію  захворювань в державі, проводити спільні дослідження та тренінги, сформувати потужний напрям у сфері громадського здоров’я – моделювання та прогнозування епідеміологічних тенденцій в Україні.

Метою співпраці ЦГЗ та ІНМЕ є зменшення тягаря захворювань в Україні, з використанням методів американського Інституту, зокрема для протидії ВІЛ та/або туберкульозу та інших соціально небезпечних захворювань в Україні.

«Це початок нового етапу нашої співпраці, який підтверджує визнання високої кваліфікації українських фахівців»,  – зауважив Ігор Кузін.

ІНМЕ є глобальним науково-дослідним центром, що здійснює незалежне, точне та порівнювальне вимірювання найбільш важливих проблем охорони здоров’я в світі, а також оцінює стратегії, що використовуються для їх вирішення. Він досліджує кращі стратегії для побудови здорового світу, оцінюючи проблеми в системі охорони здоров’я, відстежує ефективність виконання програм, шукає шляхи для максимально ефективної роботи систем охорони здоров’я та розробляє інноваційні системи вимірювання, що використовуються при ухваленні рішень в системі охорони здоров’я.

Інформація з ЦГЗ МОЗ України

https://phc.org.ua/news/show/cgz-posilyuje-spivpracyu-z-amerikanskim-institutom-metriki-ta-ocinki-v-sistemi-ohoroni-zdorovya