Уже майже 200 000 українців вакцинувалися від кору в 2019 році

Із початку цього року в регіонах України використано 187 984 дози вакцини проти кору, паротиту і краснухи. Понад 60 000 з них — лише за перший тиждень лютого.

«Ми захищаємо дітей, які йдуть планово на вакцинацію (у віці одного та шести років), і надолужуємо пропущені щеплення дітям, які не отримали їх вчасно. Вакцинуємо й контактних дорослих та представників груп ризику», — говорить Віктор Ляшко, перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Згідно з оперативними даними, захворюваність на кір в Україні за останній звітний тижденьзменшилася на 7%.

«Сьогодні ми маємо найголовніше для протидії спалаху кору — достатню кількість вакцин, що вже закуплена державою», — наголосив Віктор Ляшко.

Станом на 7 лютого у регіонах України є 1 067 014 доз вакцини КПК виробництва Бельгії та США. Специфічного лікування від кору не існує — захищає лише вакцинація, летальних наслідків від якої не зареєстровано. Водночас уже цього року кір в Україні забрав вісім життів.

Нагадаємо, що заяви про начебто пригнічення імунітету через щеплення та підвищені ризики ускладнень після вакцинації проти кору під час сезону грипу не мають наукового обґрунтування!

Інформація з сайту ЦГЗ МОЗ України

https://phc.org.ua/news/show/uzhe-maizhe-200-000-ukrajinciv-vakcinuvalisya-vid-koru-v-2019-roci