Вакцинація від кору: відповіді на поширені питання

Різного роду «вбивчі» міфи про вакцинацію і десятиріччя антивакцинальних настроїв серед населення мають логічні наслідки — з початку останнього спалаху кору в Україні захворіло більше 80 000 людей. Головною причиною цього є низьке охоплення імунізацією, але цю ситуацію можна виправити!

Львівська область лідирує за кількістю хворих, саме тому було прийнято рішення здійснити тут першу спецоперацію з вакцинації школярів. Екстрені заходи передбачають щеплення всіх дітей, які не отримали вчасно потрібну дозу КПК (вакцини від кору, паротиту і краснухи). Так, із 1 лютого після оголошення МОЗ України про додаткові заходи імунізації на Львівщині було імунізовано 18 113 школярів. Про наміри вжити додаткових заходів з вакцинації оголосила і Вінницька область.

Попри високий рівень захворюваності та значну кількість летальних випадків, у суспільстві питання вакцинації досі не має належної підтримки. А для подолання спалаху необхідно щонайменше 95% щепленого населення, тоді як за 2018 р. лише 91% дітей було вакциновано у віці одного року.

Центр громадського здоров’я МОЗ України вкотре закликає батьків облишити скептичні настрої та не піддаватися закликам із сумнівною аргументацією, які можуть загрожувати не тільки вашій дитині, а й усій родині.

Тут ви знайдете відповіді на актуальні питання про кір та спецоперацію.

 

Інформація з сайту  Центра громадського здоров’я МОЗ України