Про участь в засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Харківської міської ради.

06 березня 2019 року в Харківській міській раді проведено засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій розглядалося питання захворюваності на кір населення м. Харкова. На засідання комісії були запрошені керівники комунальних служб, департаментів міської ради, Харківської міської філії ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України».

Обговорені питання погіршення епідемічної ситуації з захворюваності на кір  населення м. Харкова за минулий та поточний роки, в тому числі випадки спорадичних захворювань та спалахів, охоплення щепленнями проти кору населення, проведення досліджень напруженості імунітету, проведення санітарно-роз’яснювальної роботи серед населення з питань профілактики кору.

Аналіз захворюваності свідчить про епідемічний підйом захворюваності, існують випадки реєстрації захворювань на кір осіб, які мають записи в медичній документації про повну щепленість (наявність двох щеплень). На сьогодні показники охоплення щепленнями проти кору залишаються низькими, внаслідок відсутності достатнього популяційного імунітету існує тенденція погіршення епідситуації, в групах ризику знаходяться, в першу чергу, не щеплені діти, підлітки та дорослі, які не хворіли на кір та не були щеплені, особи з числа епідемічного та професійного ризику.

На цей час рівень захворюваності на кір в м. Харкові оцінюється, як високий, епідеміологічна ситуація – як неблагополучна з тенденцією до погіршення.