Інтервенційна епідеміологічна служба в Україні

28 березня 2019 року фахівці ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» прийняли участь у зустрічі з представлення Інтервенційної епідеміологічної служби в Україні – ІЕС – Укр у м. Києві за участі національних та міжнародних експертів.

У зустрічі приймали участь фахівці ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України”, регіональних центрів громадського здоров’я та лабораторних центрів, Держпродспоживслужби, науковці та інші.

Обговорені питання функції епідеміологічної робочої сили у системі громадського здоров’я, подальший розвиток інтервенційної епідеміології та взаємодія між всіма зацікавленими відомствами та організаціями.

Додатково: інтервенційну епідеміологічну службу в Україні було засновано за результатами досягнутих домовленостей між МОЗ України, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та Центрами контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (Атланта).

Ця навчальна програма/служба ґрунтується на інтегрованому навчанні епідеміологів, працівників лабораторій, клініцистів, а також фахівців Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства оборони України, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, представників інших зацікавлених органів та установ.