Таргани. Як позбутися.

Таргани – найдавніша група комах, супутники людини ще з часів кам’яного віку. Та мало у кого з представників світу комах репутація гірша, ніж у них. За фактом, поява їх у помешканні людини  є ознакою антисанітарії. Переповзаючи  з каналізації та смітника, вони забруднюють продукти харчування, різні поверхні  інтер’єру помешкання різноманітними мікроорганізмами: цистами найпростіших, яйцями гельмінтів, збудниками кишкових інфекцій тощо. Зараження людини може відбутися  по ланцюжку: брудна поверхня – немиті руки – рот, а також через контаміновані збудниками інфекційних хвороб продукти харчування. Не менш значної шкоди таргани можуть завдавати людині як джерело алергенів: велика кількість хітинового покриття, що лишається після линьки комах, сухі екскременти, останки померлих особин – все це змішується з домашнім пилом, і при попаданні на шкіру, у травний тракт або в дихальні шляхи людини може  викликати бронхіальну астму, алергічні дерматити, риніти.

Таргани в квартирі можуть з’явитися  кількома шляхами: перебігти від сусідів, з речей у валізах після недавньої поїздки; разом з покупками з магазину, тощо.

Якщо до цього додається сприятливе середовище для життя і розмноження комах, то таргани стрімко почнуть розмножуватись, і позбутися їх буде складніше. Що ж сприяє тому, що таргани вирішують осісти саме в вашій квартирі? Цьому можуть сприяти:

  1. Харчове сміття. Таргани можуть прожити без їжі декілька тижнів. Але в умовах, коли є доступ до їжі, вони починають активно розмножуватися. З’їсти вони можуть будь-яке харчове сміття на кухні, навіть пакувальний папір від харчів. Візміть за звичку ховати їжу в холодильник, своєчасно звільняти ємність для сміття, щільно закривати пакети з харчами.
  2. Вода. Тарганам потрібен доступ до води більше, ніж до їжі. Якщо у вас протікає кран, утворюється конденсат на стінах, ви забуваєте витерти пролиту воду – це створює ідеальні умови для підтримки життя колонії тарганів.
  3. Наявність затишних куточків, які рідко прибираються. У цих місцях накопичується чимало пилу і сміття, що стає відмінним будівельним матеріалом для створення тарганячого гнізда.

Щоб позбутися тарганів, знадобиться виконати цілий комплекс заходів.

Насамперед – це  дотримання санітарно-гігієнічних норм виробничих та житлових приміщень, прибирання залишків харчових продуктів, своєчасний ремонт. Ефективними  на даний час є клейові пастки. Механізм їх дії досить простий. Комаха, приваблена приманкою, заповзає на цю пастку і  приклеюється до липкого шару. Використовувати цей спосіб необхідно з особливою застережливістю, якщо в будинку є діти та домашні тварини. Для знищення комах використовують хімічні інсектицидні засоби. Але, варто пам’ятати: препарати, придбані «з рук», в місцях несанкціонованої торгівлі, сумнівного походження та якості не тільки не гарантують позитивний результат, а несуть потенційну загрозу здоров’ю та життю людини!!!

Наші фахівці проводять боротьбу з тарганами відповідно до вимог санітарно-епідеміологічного законодавства лише зареєстрованими у чинному порядку та дозволеними до використання  засобами. Профілактичні заходи проводяться на  договірній основі.

Тільки професіонали можуть гарантувати якість та безпеку виконаних робіт!

Детальніше звертайтеся за тел. відділення дезінфектології: 3150143