ЦГЗ НАВЧАВ ФАХІВЦІВ ІЗ РЕГІОНІВ АНАЛІЗУ ТА ВИКОРИСТАННЮ ДАНИХ ЕПІДНАГЛЯДУ ЗА ВІЛ/СНІД

19 – 21 червня у Києві відбувся тренінг, спрямований на ознайомлення учасників з актуальними стратегіями епіднагляду за ВІЛ/СНІДом та лабораторної діагностики ВІЛ-інфекції, обговорення основних індикаторів посилення епіднагляду та лабораторного потенціалу для досягнення цілей Fast Track.

Навичками з використання даних епіднагляду для прийняття управлінських рішень із застосуванням спеціальних інструментів аналізу даних ділилися представники Центру громадського здоров’я України: Віолетта Марциновська та Жанна Антоненко. Серед таких інструментів тріангуляція, каскадний аналіз, перехресна перевірка даних, із вираховуванням особливостей епідемії ВІЛ-інфекції. Під час тренінгу буди висвітлені теми з визначення стадії епідемії ВІЛ-інфекції та підвищення попиту на використання стратегічної інформації щодо ВІЛ/СНІДу.

Учасниками тренінгу стали фахівці національного та регіонального рівнів: лікарі-епідеміологи, спеціалісти з моніторингу та оцінки та інші фахівці епідеміологічного нагляду.

Тренінг організовано в рамках проекту SILab «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров’я України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров’я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)», що впроваджується Центр громадського здоров’я України за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR).

 

Інформація з сайту Центра громадського здоров’я МОЗ України