5 ключів харчової безпеки

Їжа суттєво впливає на здоров’я: здорова і безпечна  може його покращити, а шкідлива і неякісна – сильно підірвати.

Здорове харчування у кожній родині  має починатись з виконання правил безпечного харчування. Хоча більшість існуючих в природі мікроорганізмів не викликає ніяких хвороб, все ж багато з них є небезпечними для людей.  Простий дотик до них здатен перенести їх у продукти і спричинити харчові захворювання та отруєння.

Всесвітньою організацією охорони здоров’я визначено п’ять основних ключів  харчової безпеки, яких необхідно дотримуватись, щоб запобігти інфекційним захворюванням, фактором передачі яких можуть бути харчові продукти. Використовуйте їх! Ваше  здоров’я залежить від вас!

Відео підготовлене Державною установою «Центр громадського здоров’я  Міністерства охорони здоров’я України»  та партнерами.