Вітаємо з Міжнародним днем фахівця з лабораторної діагностики та Днем лікаря – лаборанта!

Лікар-лаборант або просто лаборант – це людина, без роботи якої неможливо не тільки проводити лікування хворих у медичних установах, а й дати оцінку санітарно-епідеміологічного стану різних підприємств, міст, країн. Роботу лабораторій центрів контролю та профілактики захворювань розуміють і бачать не всі. Від правильності виконання фахівцями лабораторної діагностики досліджень залежить життя пацієнта, постановка діагнозу, призначення лікування та контроль за динамікою захворювання. У лабораторії не можуть вилікувати хворого, але регулярне, доступне й своєчасне обстеження в лабораторіях дає можливість попередити багато захворювань та значно поліпшити якість життя.

Значимість лабораторної служби в Україні, як і у світі, набирає обертів. Більш ніж 70% інформації про захворювання лікарі отримують спираючись на дані лабораторних досліджень. Вибір галузі, у яких можна застосувати цю професію насправді величезний: клінічні, вірусологічні, біохімічні, гігієнічні, епідеміологічні, гістологічні, бактеріологічні, мікробіологічні, імунологічні, генетичні та інші лабораторії, в яких проводять різноманітні дослідження.

Неоціненну та значущу роль лабораторних фахівців та своєчасної діагностики зрозуміла майже кожна людина у час пандемії COVID-19.

Завдяки професійній майстерності та самовідданості, ентузіазму і наполегливій праці лабораторної ланки, медицина завжди була і залишається на високому рівні.

Бажаємо нових досягнень, оптимізму, невичерпного запасу життєвої енергії, сили і наснаги, вагомих звершень, впевненості в своїх силах та можливостях. Нехай усі починання супроводжуються вдачею, розумінням і підтримкою з боку колег і однодумців, а непроста робота приносить задоволення і творчі перемоги. Нехай кожен день буде сповнений почуттям любові і взаєморозуміння, а добре здоров’я й гарний настрій стануть запорукою успішної та плідної праці.