Щодо якості води водних об’єктів, що використовуються для купання

Під моніторинговим наглядом ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» знаходиться 13 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах на території м. Харків та області (перелік розміщено тут):

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1pNY_uvu9dpvJwFM9vkmt5yH6WYgMS-Pt&ll=49.73626796257873%2C36.397696700000004&z=8

За результатами останніх моніторингових лабораторних досліджень встановлено, що вода в межах акваторії пляжів «Удянський», Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера у м. Харків не відповідає гігієнічним нормативам.

Понаднормативний вміст у воді лактозопозитивних кишкових паличок та наявність в ній мікроорганізмів (E.coli, ентерокок), які зазвичай знаходяться у кишківнику людини та теплокровних тварин, свідчить про свіже фекальне забруднення водойм. У зв’язку з цим наголошуємо на потенційній епідемічній небезпеці води в усіх зазначених вище місцях масового відпочинку та не рекомендуємо купання у цих водоймах.

Результати санітарно-хімічних досліджень відповідають гігієнічним нормативам.

Перелік пляжів, які наразі є небезпечними для купання, відображені на карті, яка оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Нагадуємо, що комісія з питань ТЕБ та НС Харківської міської ради наразі взагалі не рекомендує населенню відвідування рекреаційних зон поблизу водоймищ на території міста.