Про участь у нараді

08 листопада 2019 року в Богодухівській РДА відбулася нарада під головуванням першого заступника голови РДА Валентини Зирянової з питань профілактики гострого вірусного гепатиту А та дифтерії у Богодухівському районі.

Спільно з представниками КНП Богодухівська центральна районна лікарня, КПН «Центр первинної медико-санітарної допомоги в Богодухівському районі», Краснокутської міжрайонної філії ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» було обговорено ситуацію із рівнем захворюваності на вірусний гепатит А та дифтерію на поточний період. Було зазначено, щоб запобігти захворюванню на вірусний гепатит А необхідно проводити контроль якості питної води з різних джерел водопостачання, яка використовується на території Богодухівського району. Наголошено на необхідності вживати кип’ячену воду, дотримуватись правил особистої гігієни, правил миття посуду, вживати якісні та безпечні харчові продукти.

Стосовно захворюваності на дифтерію, головний лікар КНП ЦПМСД в Богодухівському районі Віталій Прошутя повідомив, що випадків захворювання в районі не зареєстровано. Проте, наполегливо рекомендує проаналізувати стан щепленості кожної окремої людини та при необхідності щепити.  Він зазначив, що єдиний спосіб запобігти хворобі – провести щеплення. Вакцина для профілактики дифтерії у медичних закладах району є в достатній кількості.