Нарада з актуальних питань дифтерії

21 листопада 2019 року на базі нашої установи проведено нараду з актуальних питань дифтерії, у якій прийняли участь завідувачі відділень організації епідеміологічних досліджень філій, лікарі епідеміологи, помічники лікарів епідеміологів, завідувачі мікробіологічних лабораторій, лікарі бактеріологи, госпітальні лікарі епідеміологи закладів охорони здоров`я м. Харкова та районів області.

На нараді обговорені питання стану епідемічної ситуації з інфекційних захворювань в Харківській області за 9 місяців 2019 року; стану захворюваності особливо небезпечними інфекціями; заходів інфекційного контролю за туберкульозом під час надання медичної допомоги; організації епідеміологічного нагляду за грипом та ГРВІ в епідемічному сезоні.

Окремим блоком висвітлені питання щодо епідемічної ситуації з дифтерії в Україні та Харківській області, визначення випадків дифтерії у відповідності до національних нормативів, рекомендації ВООЗ щодо епідеміологічного нагляду за дифтерією; особливостей лабораторної діагностики у сучасних умовах.