Життя профспілки

28.01.2020 члени первинної профспілкової організації державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» прийняли участь в звітно-виборчий конференції.

На конференції було заслухано звіт про роботу профспілкового комітету за період з березня 2015 року по грудень 2019 року та звіт ревізійної комісії. Проведено вибори голови первинної профспілкової організації, профспілкового комітету та ревізійної комісії. Обрано делегатів на звітно-виборчу конференцію Київської районної організації профспілки працівників охорони здоров’я України. За останні 5 років робота профспілкового комітету була спрямована на соціально-економічний захист членів профспілки, здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, охорону праці, удосконалення колективно-договірної роботи, координацію заходів спрямованих на виконання статутних завдань профспілки і одноголосно оцінена спілчанами як задовільна.

Сьогодні галузь охорони здоров’я перебуває у черговому етапі реформування вторинної ланки (перші – екстрена медична допомога, первинна ланка, перетворення ЗОЗ на КНП). І ми, як заклад охорони здоров’я не виключення. Тому, знайти своє місце у системі громадського здоров’я та стати установою Європейського рівня, розуміючи, що функції із забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя та біобезпеки повинні забезпечуватись державою, як це визначено законодавчими документами, буде дуже важко. Найболючішим питанням буде скорочення штату та відповідно фінансування, починаючи з січня поточного року. Новообраний голова профспілки та профспілковий комітет повинні будуть докласти немало зусиль, щоб всі процеси реформування відбувались відповідно до існуючих Законів, з дотриманням соціальних прав і гарантій працівників. Тому, зараз, мабуть найвідповідальніший момент у житті установи та кожного члена профспілки, що як ніколи потребує саме нашого об’єднання.

Щиро вдячні за всебічну підтримку та супровід особисто голові обласного комітету Харківської обласної організації профспілок працівників охорони здоров’я України Благовещенській А.В. та голові Київської районної організації профспілок працівників охорони здоров’я України Кравченко Н.О.