Оперативні дані щодо захворюваності на грип та ГРВІ 27.01–02.02 по Україні

За минулий тиждень (27.01–02.02) на ГРВІ захворіла 260 871 людина, із них 67,8% — діти.

Інтенсивний показник захворюваності склав 682,2 на 100 000 населення, що на 43,1% більше епідемічного порога по Україні.

Майже в усіх областях України зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності. Лише в м. Київ, Чернігівській, Харківській та Луганській областях не перевищений епідемічний поріг. Нагадуємо, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності. https://bit.ly/2RXBxxs

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 30 із 95 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 18 — типу А(Н1)pdm09, 12 — типу А не субтипований.

За тиждень зареєстровано 2 летальні випадки внаслідок грипу, що підтверджено методом ПЛР (із початку епідемічного сезону — 15); жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 1 951 людину, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 235 404 особи.

Детальніше — в інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтеся самолікування – звертайтеся до лікаря.

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Читайте також: Як відрізнити грип від ГРВІ, 9 народних засобів, які не допоможуть вилікувати грип: коментують лікарі

Стаття підготовлена за інформацією Центру громадського здоров’я.

Інформація з сайту МОЗ України

https://moz.gov.ua/article/news/operativni-dani-schodo-zahvorjuvanosti-na-grip-ta-grvi–2701%e2%80%930202