Віктор Ляшко на селекторній нараді з керівниками ОДА промоніторив готовність регіонів до можливих випадків виявлення коронавірусу

26 лютого в Кабінеті Міністрів України заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко провів селекторну нараду із керівниками обласних державних адміністрацій, в якій прийняла участь директор державної установи “Харківській обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Махота Любов Степанівна.

«Продовжується температурний скринінг та перевірка стану здоров’я людей на всіх визначених пунктах пропуску — семи прикордонних пунктів пропуску та восьми найбільших аеропортів. Завдяки спільним зусиллям Держприкордонслужби, медичних працівників, лікарів-епідеміологів а також працівників Держпродспоживслужби, ми забезпечуємо температурний скринінг, вчасне виявлення та ізоляцію подорожуючих до закладів охорони здоров’я, які мають інфекційні стаціонари», — зазначив Віктор Ляшко.

Заступник Міністра охорони здоров’я також додав, що координація усіх дій із регіонами — є вкрай важливою сьогодні.

Разом із керівниками ОДА Віктор Ляшко обговорив розроблені регіональні плани протиепідемічних заходів та заходів щодо посилення режиму поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей.

На нараді оцінили готовність областей до випадку фіксування коронавірусної інфекції — визначено заклади охорони здоров’я, які буде використано для госпіталізації і ізоляції осіб з ознаками захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом та їх технічно-матеріальне забезпечення.

За дорученням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука до 11:00 27 лютого всі керівники ОДА мають подати МОЗ актуальну інформацію про виконання Національного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусу на території України.

 

Інформація з сайту МОЗ України