Карта нерекомендованих для купання місць у Харківській області (оновлена)

За результатами повторних санітарно-мікробіологічних лабораторних досліджень проб води поверхневих водойм, відібраних у межах зони купання Безлюдівського водоймища у м. Харкові, виявлено понаднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок (9 500 при нормі не більше 5 000 на літр).

На даний час залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм для купання в межах зони купання міського пляжу   м. Ізюм та Безлюдівського водоймища у м. Харкові.

Результати повторних санітарно-мікробіологічних лабораторних досліджень проб води поверхневих водойм, відібраних у межах зони купання КП «Зміїв-житло» у м.  Зміїв на р. Сіверський Донець та Олексіївського лугопарка у м. Харкові, відповідають нормативним вимогам.

 

Карта оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.
Перелік місць масового відпочинку на водних об’єктах, які знаходяться під моніторинговим контролем Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» розміщено тут: https://drive.google.com/open?id=1pNY_uvu9dpvJwFM9vkmt5yH6WYgMS-Pt&usp=sharing