Епідемічна ситуація з COVID-19

29 липня 2020 року директор державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Махота Любов взяла участь в ефірі «Українське радіо Харків». Говорили щодо епідемічної ситуації в Харківській області.

Епідемічна ситуація з COVID-19  у Харківській області залишається напруженою. За останній тиждень лабораторно підтверджено 411 випадків, що складає 15,5 на 100 тисяч населення проти 13 за попередній тиждень. На зростання захворюваності вплинуло як недотримання населенням адаптивного карантину (це і масочний  режим, і соціальне дистанціювання), що призвело до значного розповсюдження збудника, так і збільшення кількості тестувань.

До 23 липня, вісім днів поспіль, Харківська область не відповідала критеріям Міністерства охорони здоров’я для послаблення карантинних заходів. Станом на 29 липня критерії не перевищені.

Загалом у регіоні зафіксовано 3549 лабораторно підтверджених  випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них 124 летальні, 2064 пацієнта одужало. Серед захворілих понад 80 % – жителі м. Харкова.