Про проведення онлайн-зустрічі

27 серпня 2020 року фахівці нашої установи прийняли участь у дистанційному кураторстві, яке проводилось Центром громадського здоров’я за участю національних кураторів Всесвітньої організації охорони здоров’я стосовно підтримки Національної програми імунізації та епіднагляду за вакцинокерованими інфекціями в країні.

В онлайн-зустрічі також прийняли участь фахівці Департаменту охорони здоров`я Харківської обласної державної адміністрації, керівники первинної ланки закладів охорони здоров’я та відділу імунопрофілактики КНП ХОР «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня».

У ході онлайн-зустрічі були розглянуті питання щодо епідемічної ситуації з  вакцинокерованих інфекцій та рівнів охоплення профілактичними щепленнями в області.

Акцентовано увагу на покращення індикаторних показників якості здійснення епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами,  що є необхідним під час проведення заходів по підтримці безполіомієлітного статусу країни. Додатково експертами ВООЗ надані рекомендації щодо раннього виявлення та подальшого спостереження хворих.