Засідання регіональної комісі з питань ТЕБ та НС Харківської області з питань коронавірусної хворби (COVID-19)

16.10.2020 відбулось засідання регіональної комісі з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, в якому прийняла участь директор ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України»  Махота Л.С.

На засіданні були заслухані питання щодо поточної епідемічної ситуації захворюваності на коронавірусну хворбу (COVID-19) на території області та прийняті рішення про запровадження заходів щодо стримання поширення хвороби у регіоні.

Відповідно до рекомендацій Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та з урахуванням обговорення регіональна комісія вирішила запровадити з 00-00 годин 19 жовтня 2020 року на території м. Харків, м. Люботин, м. Лозова, м. Первомайський, Богодухівського, Лозівського та Первомайського районів карантинні заходи визначені «червоним» рівнем епідемічної загрози. Запровадити канікули у закладах середньої освіти (з 19 по 30 жовтня 2020 року); обмежити роботу закладів громадського харчування, торговельного і побутового обслуговування; заборонити роботу спортивних залів, фітнес-центрів; заборонити приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері культури та закладах розважальної діяльності, закладів, що надають соціальні та реабілітаційні послуги, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги кризово, центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Довідково. Епідемічна ситуація з COVID-19 в Харківській області продовжує загострюватися, зберігається тенденція до зростання захворюваності. За останніх 2 тижні лабораторно підтверджено 7790 випадків COVID-19, що складає 292,75 на 100 тисяч населення. Темп приросту показників за останній тиждень склав 17,4%; 158,08 на 100 тисяч населення проти 134,66 за попередній тиждень.

Інтенсивність епідпроцесу зростає як у м. Харкові, так в районах області. За критерієм епідемічної небезпеки більшість адміністративних територій області відповідає помаранчевому рівню; м. Харків – червоному. Серед мешканців м. Харкова за останніх 2 тижні зареєстровано 5690 випадків (73,0% від всіх зареєстрованих за цей період), показник на 100 тис. населення – 398,75.  Темп приросту за останні тиждень склав 16,9%.