Про зміни процедури розслідування випадків смерті окремих категорій медичних працівників

З 06.01.2021 набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 05 січня 2021 р. № 1 «Деякі питання розслідування випадків смерті окремих категорій медичних працівників».

Відповідно до цієї постанови «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», затверджений постановою КМУ від 17 квітня 2019 р. № 337, доповнено розділом “Процедура розслідування випадків смерті медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, що надають первинну, екстрену, а також  в стаціонарних умовах вторинну (спеціалізовану) і третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2“. Ця Процедура застосовується у разі смерті медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, що настала під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, та протягом трьох місяців з дати його відміни.

Відтепер випадки смерті медичних працівників, спричинені гострою респіраторною хворобою COVID-19 внаслідок інфікування SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження, розслідуються не спеціальною комісією Держпраці, а комісією, утвореною керівником закладу охорони здоров’я, в якому працював медичний працівник.

Міністерству охорони здоров’я надані повноваження щодо роз’яснення вимог даного розділу.

Повний текст зазначеного документа знаходиться за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1-2021-%D0%BF#Text