Про участь в онлайн – тренінгу щодо порядоку ведення обліку, звітності та епіднагляду за інфекційними хворобами

02 лютого 2021 року за підтримки Проекту «Підтримка України для розвитку сучасної системи громадського здоров’я», що впроваджується в Україні консорціумом «GFA Consulting Group GmbH» та інститутом охорони здоров’я і соціального забезпечення Фінляндії та участі Національних експертів проекту відбувся    3-годинний навчальний онлайн-тренінг з питань адвокації та впровадження наказу МОЗ України від 30.07.2020 №1726 «Порядок ведення обліку, звітності та епіднагляду за інфекційними хворобами та Переліку інфекційних хвороб, що підлягають реєстрації».

В онлайн-тренінгу прийняли участь близько 500 фахівців, це фахівці  лабораторних центрів МОЗ України (43 фахівці ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України»), центрів громадського здоров’я, лікарі сімейної медицини, лікарі-інфекціоністи, терапевти, педіатри, госпітальні епідеміологи закладів охорони здоров’я та лабораторні спеціалісти.

У ході онлайн-тренінгу були розглянуті питання щодо підходу до епідеміологічного нагляду в країнах Європейського Союзу.

Представлені основні положення, поняття та вимоги наказу.

Визначені основні напрямки роботи та взаємодії різних секторів охорони здоров’я та громадського здоров’я у сфері здійснення епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами.

По завершенню тренінгу було проведено оцінку рівня засвоєних матеріалів, за результатами якої отримано задовільний результат.