Про результати секвенування.

За повідомленням державної установи  «Центр громадського здоров’я МОЗ України» по  результатам секвенування зразків біоматеріалу у Регіональній референс-лабораторії ВООЗ (м. Лондон) встановлена циркуляція мутованого штаму короновірусу  SARS-CoV-2 британського походження (генетична лінія В 1.1.7) на території області.

Носоглоткові змиви було відібрано 22-23 лютого 2021 року у хворих на  COVID-19, які проживають на території Борівської громади, де на той час  вібулося значне зростання захворюваності, та мешканців м. Харків, де постійно відмічається висока активність епідемічного процесу.

Відібраний матеріал було доставлено до вірусологічної референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», з якої матеріал було направлено  на секвенування до Регіональної референс-лабораторії ВООЗ.

Особи, у яких виділено мутований штам, за результатами епідрозслідувань за межі області  не виїзжали. Місцева передача інфекції підтверджує циркуляцію мутованого штаму британського походження серед населення області.