Про участь у науково-практичній конференції

17.05.2021 на базі Харківського національного медичного університету відбулась науково-практична конференція «Актуальні питання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію», яка була організована  Департаментом охорони здоров’я ХОДА за дорученням обласної державної адміністрації.

У конференції взяли участь заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту Світлана ГОРБУНОВА-РУБАН, ректор ХНМУ Валерій КАПУСТНИК, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Ігор ВОЛЧЕНКО, радник голови ХОДА Олександр ГАЛАЦАН, в.о. директора ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України», член робочої групи регіональної моніторингової комісії Любов МАХОТА, керівники медичних установ, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, науковці Харківщини, інших регіонів України та Білорусії.

Під час заходу учасники обговорили питання щодо стану захворюваності на COVID-19, основні напрямки надання медичної допомоги, питання імунології при лікуванні COVID-19, сучасні аспекти діагностики і лікування коронавірусної інфекції, покращення оксигенації при COVID-19, основні показники госпітальної бази по боротьбі з  COVID-19 у Харківській області, стан надання медичної допомоги хворим на COVID-19, виклики та дійсність, проблеми та шляхи їх вирішення в закладах охорони здоров’я первинної ланки, Biofarma в проекті «COVID-19 і сепсис: новий погляд в період пандемії».

Особливу увагу було приділено актуальним питанням інтенсивної терапії під час COVID-19, особливостям терапії COVID-19 у вагітних, перебігу коронавірусної хвороби у дітей.