Карта нерекомендованих для купання місць у Харківській області (оновлена)

Станом на 29 червня 2021 року перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, де якість води в межах зони купання не відповідає гігієнічним вимогам, поповнився ще двома пляжами, що знаходяться в місті Харкові.

У воді Безлюдівського та Петренківського водоймищ вміст лактозопозитивних кишкових паличок (9 500 та 6 200 відповідно при нормі не більше 5000 на літр) перевищує нормативні значення, що вказує на ймовірну наявність у воді збудників кишкових інфекційних захворювань та є підставою для обмеження використання цих водойм для купання.

Перелік пляжів, які наразі не є безпечними для купання, відображені на карті, яка оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

 

Карта оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.
Перелік місць масового відпочинку на водних об’єктах, які знаходяться під моніторинговим контролем Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» розміщено тут: https://drive.google.com/open?id=1pNY_uvu9dpvJwFM9vkmt5yH6WYgMS-Pt&usp=sharing